Sztobaiosz az életről

„Milyen kellemes az élet, ha olyannokkal élhetünk, akiket becsülünk.”

Sztobaiosz

Grace klinika 7/20 – Felépülés

„Egy trauma után a testünk nagyon törékeny. A reakció idő kritikus. Így hirtelen körül vesznek az emberek. Orvosok. Nővérek. Szakemberek. Technikusok. Egy műtét csapat sport. Mindenki a cél felé igyekszik és újból összeraknak téged. De egy műtét már önamgában is trauma. És ha egyszer vége, kezdődhet a gyógyulás. Ezt hívjuk felépülésnek. A felépülés nem csapat sport. Hanem magányos hosszútáv futás. Hosszú és fárasztó. És pokolian magányos.

A felépülési időszak hosszát a sérülés mértéke határozza meg. De nem mindig sikerül. Nem számít, milyen keményen dolgozunk. Némelyik sebünk sosem gyógyul be teljesen. Előfordulhat, hogy egy új élethez kell alkalmazkodnunk. A dolgok talán túlzottan megváltoznak. És semmi sem lesz már a régi. Lehet, hogy magunkra sem ismerünk. Mintha egyáltalán nem épültünk volna fel. Új emberek leszünk, egy új élettel.”

Grace klinika

Született feleségek 8/13 – Szerelem

„A szerelem képes a legrosszabbat kihozni az emberekből. Egyeseket zsugorivá tesz. Másokat ellenségessé. Vagy egyszerűen közönyössé. De kezdetben, amikor a szerelem még csak ígéret, mindenki a legjobb oldalát mutatja. … Igen, a szerelem ígérete a legjobbat tudja kihozni belőled. Kivéve ha azzal szembesülünk, hogy kissé kiestünk a gyakorlatból. … Egy-egy sorscsapás után minden feleség a maga módján birkózik meg a történtekkel. Vannak, akik az italhoz fordulnak. Vannak, akik az édességhez. És vannak akik azokhoz, akikben a legjobban bíznak.

Igen, a szerelem képes a legjobbat kihozni belőlünk. Az önbizalmat ahhoz, hogy tovább lépjünk. A bátorságot, hogy kimondjuk az igazságot. Az erőt, hogy ne adjuk fel a reményt. De néha a legmeglepőbb nem az, hogy a szerelem mit hoz ki belőlünk, hanem hogy a szerelem kit hoz vissza hozzánk.”