Victor Hugo – gondolkodás vs álmodozás

“Aki gondolkodik, az akar, aki álmodozik, az más akarata szerint él.”

Victor Hugo

Született feleségek 6/12 – Látszat

„A tett maga meglehetősen egyszerű. Lefejtjük a legkülső réteget és felfedjük, ami alatta van. Na persze az eredmény olykor igencsak meglepő tud lenni. Ha leszakítjuk a boldog otthon burkát, meg lehet, hogy gyászt és fájdalmat találunk. Ha lerántjuk a vagyon leplét, meglehet, hogy öngyűlöletet találunk. Ha elhúzzuk a tehetetlenség fátylát, meglehet, hogy kegyetlenséget találunk. A meztelen igazság felfedése bizony veszélyes időtöltés tud lenni. Ám néhány szerencsésnek lehet akár remek mulatság is.”

Született feleségek

Született feleségek 3/3 – Csomagok

„Mindannyian viszünk magunkkal valamit. Na persze jó, ha együtt utazunk valakivel, aki képes enyhíteni a terhen. De általában könnyebb egyszerűen csak ledobni azt, amit addig hurcoltunk, hogy hazaérhessünk annyival is előbb. Feltételezve persze, hogy lesz valaki, aki tárt karokkal fogad, amikor megérkezünk. Miért ragaszkodunk úgy a csomagunkhoz még akkor is, mikor kétségbe esetten próbálunk tovább lépni? Mert mindannyian tudjuk jól, hogy megeshet, túl hamar engedjük el.”

Született feleségek

Carl Gustav Jung a kételkedésről

„A kételkedés az élet koronája, mert benne együtt van az igazság és a tévedés. A kételkedés élet, a valóság olykor halál és stagnálás. Amikor kételkedünk, akkor legnagyobb az esélyünk arra, hogy az élet sötét és világos oldalait egyesítsük egymással.”

Carl Gustav Jung