Voltaire – Belső, titkos bánat

„A belső, titkos bánatok sokkal, de sokkal gyötrőbbek, mint a közös nyomorúságok.”

Voltaire

Andrew Matthews – hit, önbizalom

„Egészen addig, amíg azt hiszed, hogy minden rosszul sikerül, addig rosszul is fog sikerülni. Míg a napjaidat puffogva és vagdalkozva töltöd el, semmi sem fog működni. De abban a pillanatban, amikor megváltoztatod a gondolkodásmódodat, minden megváltozik.”

Andrew Matthews

David Attenborough a természetről

„A természet változik. És mi teljesen függünk ettől a változó világtól. Ez biztosítja az élelmünket, a vizet és a levegőt. Nincs ennél nagyobb értékünk, muszáj megvédenünk.”

David Attenborough

Született feleségek 8/19 – Tervek

„Van az úgy, hogy bármilyen alaposan is tervezünk, a dolgok nem úgy alakulnak mint ahogy elvártuk. A makulátlan hírnéven folt eshet. A tiszta és világos magyarázat összezavarodhat. Az eszményi rend szanaszét hullhat egy villanás alatt. És lehet, hogy végül egy valaki fizet a bűnért, amiről mindenki azt gondolta, hogy közös volt.

Igen, mindannyian szövünk terveket az életben. De terveink néha nem úgy alakulnak mintahogy elvártuk. Segítő szándékunkkal csak ártunk egy kapcsolatnak. Kísérletünkkel, hogy utána nyúljunk a másiknak csak még messzebb taszítjuk. Azzal, hogy leásunk a múltba lehet, hogy a jelenünket gazdagítjuk. Ám vannak olyanok is, akik nem hajlandók lemondani a terveikről akármilyen rosszul is alakuljanak.”

Született feleségek

Született feleségek 2/18 – Kísértés

„Mindannyiunkat utolér a kísértés. Az, hogy képesek vagyunk-e legyőzni azon múlik, hogy felismerjük-e milyen álarc mögé bújik. Van, hogy egy rég kihunytnak hitt szerelem alakját ölti, ami most újra fellobban. Vagy egy új barát képében érkezik, aki akár még sokkal több is lehet. Vagy egy apró gyermekében, aki olyan érzéseket ébreszt bennünk, amelyek létezéséről sem tudtunk. És így végül engedünk a kísértésnek. Holott mindvégig tudjuk jól, ha eljő a reggel súlyos árat fogunk fizetni érte.”

Született feleségek