Az igazi Micimackó – gondolatok vs tettek

„Nem a gondolatai teszik az embert, hanem a tettei.”

Az igazi Micimackó

Grace klinika 2/24 – Sérülések

„Mindannyian úgy rombolunk az életben, mint elefánt a porcelánboltban. Egy törés itt, egy horzsolás. Kárt teszünk magunkban és másokban is. A nehéz az, hogy próbálunk rájönni, hogyan kezeljük a sérülést, amit okoztunk vagy amit nekünk okoztak. Néha a sérülés váratlanul ér minket. Néha azt hisszük, hogy helyre hozhatjuk a kárt. De néha úgy ér miinket a sérülés, hogy nem is látjuk előre.

Mindenki sérült úgy látszik. Csak van, aki jobban, mint mások. Gyerekkorunk óta cipeljük a sérüléseinket. Aztán felnőttként visszaadunk mindent, amit kaptunk. És persze mindannyian okozunk sérüléseket. És aztán minden erőnkkel megpróbáljuk megmenteni, ami menthető. „

Grace klinika

Grace klinika 1/9 – Igazság és titkok

„A tudományban nincsenek titkok. A gyógyászatban napfényre kerülnek a hazugságok. A kórház falai között az igazság mindig kiderül. Hogy miként tartunk titkot a kórházon kívül? Nos az más tészta. Egy dolog biztos, akármit is próbálunk eltitkolni sosem állunk készen, amikor az igazság kiderül. Ez a baj a titkokkal. A bajhoz hasonlóan sosem járnak egyedül. Csak gyűlnek és gyűlnek míg a végén be nem lepnek mindent. A végén semmi másnak nem jut hely és egyszer csak úgy tele leszel titkokkal, hogy azt érzed kipukkadsz.

Azt mindig elfelejtjük, hogy milyen jó érzés, ha egyszer végre kiderülnek a titkaink. Akár jó, akár rossz, de legalább kiderül, ha tetszik, ha nem. És ha a titkod egyszer kiderült, nem kell többé mögé bújnod. Az a baj a titkokkal, hogy mikor uralni véled őket elszabadulnak.”

Grace klinika

Bosszú 1/17 – Igazság

„A történelem egyik leghíresebb ügyvédje azt mondta egyszer: Nem létezik igazság sem a bíróságon, sem azon kívül. Talán, mert az igazság eleve elhibázott fogalom. A végső döntés úgyis tizenkét embertől függ. Emberektől, akik tapasztalataik, előítéleteik és érzéseik alapján döntik el, mi a jó és mi a rossz. Ezért vav, hogy mikor a rendszer cserbenhagy minket, saját igazságot akarunk szolgáltatni.

Az igazság, akár a szépség relatív. Egyesek ártatlan áldozatot látnak. Mások a gonoszt, aki csak azt kapta, amit megérdemelt. „

Bosszú

Richard Bach a magányról

„Ameddig nem adsz helyet a lelkedben valakinek, aki éppolyan fontos neked, mint saját magad, addig mindig magányos maradsz.”

Richard Bach