Gyilkos elmék 5/3 – Blaise Pascal az igazságról és erőről

„Az erő nélküli igazságnak nincs hatalma. Az igazság nélküli erő azonban zsarnoki.”

Blaise Pascal

Grace klinika 8/6 – Őszinteség

„Egy gyerekkel egyszerű. Egy sírás egyenlő éhes vagy. Másik sírás fáradtság. Csak felnőttként kezdünk bonyolulttá válni. Rejtegetni kezdjük az érzéseinket. Falakat húzunk. És a végén már nem tudjuk mit is gondol vagy érez a másik. Akaratunkon kívül az álcázás nagy mesterei leszünk.

Nem mindig könnyű őszintének lenni. Van, hogy mégis muszáj meglépnünk. Van, amit viszont jobb magunkban tartani. A bambát adni. Ha minden porcikád ellenkezik is. Így hát hallgatsz, őrzöd a titkot és más utat találsz a boldogsághoz.”

Grace klinika

Walt Disney a kíváncsiságról

„Nem tekintgetünk sokáig a múltba. Megyünk tovább, előre, új kapukat tárunk ki, új dolgokat teszünk, mert kíváncsiak vagyunk, és a kíváncsiság vezet új utakra minket.”

Walt Disney

Babits Mihály a lélekről

„Minden ember lelkében egy dal van
S a saját lelkét hallja minden dalban.
Akinek szép a lelkében az ének,
Az hallja a másikét is szépnek.”

Babits Mihály

Bosszú 2/13 – Egyesítés

„Az egyesítés legtisztább formájában saját lényünk része lesz, de ha a szövetség felbomlik, a mi lényünk is örökre megváltozik.

Születésünk pillanatától fogva ösztönösen törekszün kaz egyesítésre. Ez egy kényszer, hogy szeressünk, kötödjünk, tartozzunk valakihez. A tökéletes szövetségben megtaláljuk azt az erőt, amit magunkban sohasem. De a szövetség ereje mindaddig rejtve marad, amíg próbára nem teszik.”

Bosszú