Madách Imre az életről

„Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni – ez az élet.”

Madách Imre

Bosszú 2/21 – Sötétség

„Félünk a sötétben. Vágyunk a megnyugtató fényre. Ami bizotsítja a körvonalakat és formákat. Ami segít azonosítani és felismerni ami előttünk van. De mitől félünk valójában? Nem magától a sötétségtől. Hanem a benne rejtőző igazságtól.”

Bosszú

Grace klinika 12/6 – Szégyen

„A családja szerint ez a beteg nem dohányzott. Valójában 20 évig napi 2 csomaggal is elszívott a kocsijában, amíg a felesége és a gyerekei aludtak. Néha pont az a probléma, amit a beteg szégyell, amit el akar titkolni. De a sebész elől nem tudja, mert a test nem hazudik. Mindenki láthatja az igazságot és közben egyetlen szó sem hangzik el.

Azt mondják, minden emberi viselkedést a szégyenérzet irányít. A lényeg, hogy kinek hisszük magunkat. Elvenni azonban nem lehet. És a test nem hazudik. Az egész világ láthatja a igazságot. A szégyenünk megfojt, megöl. Belülről rohaszt minket szét, ha hagyjuk neki. Ne engedjék, hogy így legyen.”

Grace klinika