Grace klinika 7/10 – Gyógyulás

„A műtét utáni első 24 óra kritikus. Minden lélegzetet, minden vizeletet gondosan lejegyeznek és elemeznek. Ünnepelnek vagy gyászolnak. De mi van a következő 24 órával? De mi van, ha ez egy napból kettő lesz és a hetekből hónapok. Mi van ha már elmúlt a közvetlen veszély. Ha a gépeket kikapcsolták és eltűntek az orvosok és nővérek. A műtéttel megmentenek, de utána, a műtét után jön csak a gyógyulás. De mi van, ha nem?

Minden műtét célja a teljes gyógyulás. Hogy jobbak legyünk, mint előtte voltunk. Egyesek gyorsan gyógyulnak és azonnal megkönnyebbülnek. Mások fokozatosan épülnek fel és csak hónapok, évek múltán eszmélnek rá, hogy már jól vannak. Egy műtét után a legnehezebb a türelem. De ha túléljük az első pár hetet és hónapot, ha még hiszünk a gyógyulásban, akkor visszakaphatjuk az életünket. De ott van az a ha.”

Grace klinika

Született feleségek 7/7 – Megaláztatás

„Megaláztatás. Olyan dolog, amelyet mindnyájan igyekszünk elkerülni, amennyire csak lehet. De sajnálatos módon vannak napok, amikor egyszerűen kivédhetetlen. A pofáraesés. Megaláztatás. Olyan dolog, amelyet mindnyájan igyekszünk elkerülni. Különösen az olyan hölgyek, akik fiatalabb férfival járnak.

Megaláztatás. Olyasmi, amit nem mindig tudunk elkerülni. Lehet, hogy olyan feleségünk van, aki megsérti férfiúi büszkeségünket.     Lehet, hogy olyan munkát kell elvállalnunk, amelyet színvonalon alulinak érzünk. Lehet olyan barátunk, aki mellett öregnek érezzük magunkat. Igen. Sokféle módon érheti az embert megaláztatás az életben. De a méltóságunk visszaszerzésének legbiztosabb módja az, ha megkapjuk azt, amire úgy áhítozunk.”

Született feleségek

Született feleségek 5/20 – Rejtegetés, titkok

„Az a helyzet, hogy mindenki csinálja. Néha egy felfordított párna segítségével. Máskor egy méretes cserepes növénnyel. Megint máskor egy ing begombolásával. Igen. Mindenkinek van mit rejtegetnie a fürkész tekintetek elől. Csak van, aki ügyesebb a valóság leplezésében, mint mások.

Az a helyzet, hogy mindenki csinálja. Mindenki próbálja leplezni, amit nem akar, hogy mások meglássanak. Asszonyok rejtegetik a kötődés iránti vágyukat. Férfiak titkolják a növekvő bizonytalanságukat. Feleségek palástolják mélységes megvetésüket. Hétköznapi emberek hogy rejthetik valós érzéseiket ilyen sikeresen véka alá? Nem kell hozzá más csak egy barátságos gesztus és egy terv.”

Született feleségek

Rousseau a gyermekről

„A természet azt akarja, hogy a gyermekek gyermekek legyenek, mielőtt emberré lennének. Ha a rendet meg akarjuk fordítani, koraérett gyümölcsöt termelünk, mely soha be nem érik, és meg nem ízesedik. Lesznek fiatal tudósaink és vén gyermekeink.”

Rousseau