Grace klinika 7/10 – Gyógyulás

„A műtét utáni első 24 óra kritikus. Minden lélegzetet, minden vizeletet gondosan lejegyeznek és elemeznek. Ünnepelnek vagy gyászolnak. De mi van a következő 24 órával? De mi van, ha ez egy napból kettő lesz és a hetekből hónapok. Mi van ha már elmúlt a közvetlen veszély. Ha a gépeket kikapcsolták és eltűntek az orvosok és nővérek. A műtéttel megmentenek, de utána, a műtét után jön csak a gyógyulás. De mi van, ha nem?

Minden műtét célja a teljes gyógyulás. Hogy jobbak legyünk, mint előtte voltunk. Egyesek gyorsan gyógyulnak és azonnal megkönnyebbülnek. Mások fokozatosan épülnek fel és csak hónapok, évek múltán eszmélnek rá, hogy már jól vannak. Egy műtét után a legnehezebb a türelem. De ha túléljük az első pár hetet és hónapot, ha még hiszünk a gyógyulásban, akkor visszakaphatjuk az életünket. De ott van az a ha.”

Grace klinika

Született feleségek 1/16 – A botrány

„Hááát igen, a botrányt mindenki szereti, legyen az akár kicsi, akár nagy. Hiszen mi lehetne élvezetesebb, mint a gazdagok és hatalmasok bukását nézni. Mi volna szórakoztatóbb, mint a képmutató bűnösök nyilvános megszégyenülését látni. Igen, a botrányt mindenki szereti, de ha legutóbbit valamiért mégse élveznéd …  nos a következő sem várat már sokat magára.”

Született feleségek

Louise L. Hay – problémák vs megoldások

„Amikor át akarsz menni a szomszéd szobába, felállsz, és lépésről lépésre teszed meg az utat. Ha ülve maradnál, és így akarnád a másik helyiségben tudni magad, kudarcot vallanál. Hasonlóképp: szeretnénk túljutni a problémáinkon, de meg akarjuk spórolni a szükséges lépéseket. „

Louise L. Hay