Bosszú 3/14 – Az elme

„Az összes fegyver közül, amivel csatába indulunk az elme a leghatásosabb. Minden ösztönünk és tudásunk kulcsa. Segít megkülönböztetni a barátot az ellenségtől, a szeretetet a gyűlölettől. De még ha ez a fegyver hibás is, nem maradsz védtelen, mert az elme ha nem ép, még veszélyesebb. És nincs rá garancia, hogy következő áldozatként nem magát választja.”

Bosszú

Bartók Béla a világról

„Melyik ember ismeri vagy fogja valaha megismerni az egész világot? Soha senki! Mert a világ időben is, térben is végtelen. A végtelenséggel pedig véges lény nem fog megküzdeni sohasem.”

Bartók Béla

Grace klinika 9/18 – Munka

„A munka lefoglalja az agyunkat. Így nem kerülünk bajba. Amikor nem dolgozunk, tétlen a kezünk. De az ördög mindig talál munkát a tétlen kezeinknek. És ha az agyad is tétlen az is az ördög játszótere lesz.

Kezdetben kellemes időtöltésnek tűnhet a semmittevés, a bajkeverés és a viccelődés. Mindenkinek szüksége van a semmittevésre, hogy a munkán kívül másra is gondolhasson. Akkor is, ha valami olyasmire kell koncentrálnia, ami egy kicsit ijesztő. Csak úgy látunk rá a dolgokra, ha eltávolodunk a munkától. És csak ha már mindenre van rálátásunk, csak akkor jut eszünkbe, hogy hol van a kezünk igazi helye.”

Grace klinika

Grace klinika 12/4 – Komfort zóna

„Talán meglepő, de a sebészek nem igazán szeretik a boncolást. Mi összerakjuk a testet. A szövet a kezünk alatt legyen meleg és élő. Általában egy sebész akkor lát halott szövetet, ha valami nagyon nagy baj van.

Bizonyos dolgokat nem lehet elkerülni az életben. Akármennyire kényelmetlen is néha megéri kilépni a komfort zónából. Még ha hányingerünk is lesz a gondolattól. Akkor is ha legszívesebben sikítva elmenekülnénk. Na erre mondják, hogy ami nem öl meg, az megerősít. De néha fogalmunk sincs mi a fenéről beszélnek.”

Grace klinika