Grace klinika 9/19 – Ösztön

„Tegyük fel, állsz egy műtőben és egy olyan aneurizmát bámulsz, amely mélyen beágyazódott a beteg frontális lebenyébe. Ahhoz, hogy eltávolítsd 3 dolog kell. Kell a bizalom. Kell egy 11-es szike. Na és igen, jó ösztönök.

Vannak olyan érzések, amik nem akarnak eltűnni. Apró zavaró dolgok, amik duruzsolnak a fülünkbe. Vannak dolgok, amik nem hagynak nyugodni. Bármennyire is igyekszel, az ösztönöd ellen nincs mit tenni. Mert ahogy mondják, mindig hallgass a megérzésedre.”

Grace klinika

Nevil Shute a veszélyről

„Jellemünknek jót tesz, ha olyan sportot űzünk, melyek időről időre életveszélybe sodorhatnak bennünket, mert így legalább mindennapi elfoglaltságaink során a józan eszünkre hallgatunk … .”

Nevil Shute

Bosszú 3/12 – Élet

„Az élet annyira értékes, amennyire ragaszkodunk hozzá. Ott van abban a figyelemre méltó képességben, hogy ellenállunk fáradtságnak, fájdalomnak és küzdünk tovább. Nem tévesztjük szem elől a célt.”

Bosszú

Bosszú 3/5 – Bosszúhadjárat

„Ha valaki bosszúhadjáratot folytat, annak minden részletét irányítania kell. Kiiktatni a kockázatot, az érzelmeket és az ellenséget. De a legnagyobb fenyegetést a sikerre az jelenti, ha a szövetségeseink szabadulnak el.

Annak érdekében, hogy visszanyerjük az irányítást engednünk kell kicsit. Hiszünk abban, ha megtesszük, megvédehetjük a szeretteinket, akik nélkül nem tudunk élni. De a legveszélyesebb igazság az, hogy az irányítás pusztán illuzió. „

Bosszú