Született feleségek 8/20 – A hatalom

„Carlos Solis hozzá volt szokva, hogy hatalmi pozícióban üljön. Legyen az egy erős kocsi kormánya mögött. Vagy az asztalfőn egy üzleti ebéden. Vagy egy nagyhatalmú cég élén. De most, hogy Carlos Solis új karrier építésébe kezdett hirtelen sokkal szerényebb pozícióba találta magát.

Igen, a hatalomról nem könnyű lemondani. Beismerni, hogy szükségünk lehet a segítségre barátoktól és szomszédoktól. Beletörődni, hogy egy szerettünk tényleg tudhatja, hogy mi a legjobb nekünk. Feladni saját helyes elhatározásunkat egy cseppet sötétebb szándékért. De egyeseknek a legnehezebb arról az erőről lemondani, amellyel saját vágyaikat fegyelmezik.”

Grace klinika 2/24 – Sérülések

„Mindannyian úgy rombolunk az életben, mint elefánt a porcelánboltban. Egy törés itt, egy horzsolás. Kárt teszünk magunkban és másokban is. A nehéz az, hogy próbálunk rájönni, hogyan kezeljük a sérülést, amit okoztunk vagy amit nekünk okoztak. Néha a sérülés váratlanul ér minket. Néha azt hisszük, hogy helyre hozhatjuk a kárt. De néha úgy ér miinket a sérülés, hogy nem is látjuk előre.

Mindenki sérült úgy látszik. Csak van, aki jobban, mint mások. Gyerekkorunk óta cipeljük a sérüléseinket. Aztán felnőttként visszaadunk mindent, amit kaptunk. És persze mindannyian okozunk sérüléseket. És aztán minden erőnkkel megpróbáljuk megmenteni, ami menthető. „

Grace klinika

Született feleségek 7/9 – Szülőség

„Vannak bizonyos dolgok, amiket minden szülőnek észben kell tartania. Például, hogy melyik játékot nem lehet kidobni. Melyik zöldséget nem szabad felszolgálni.  Melyik ruhadarabot nem érdemes megvarrni. De van egy dolog, amit egy szülő sem felejthet el, hogy milyen gyorsan megnőnek a gyerekek. … Igen vannak bizonyos dolgok, amikről egy szülő sem feledkezhet meg. Ezek közül egy az ajtó bezárása.”

Született feleségek

Pillangóhatás

„Egy olyan apróság, mint egy pillangó szárnyának a rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén.”

Pillangóhatás