Grace klinika 10/6 – Kapcsolatok

„A kutatók próbálják elkészíteni az emberi agy térképét. Ez lehet mindenidők legbonyolultabb térképe. Több milliárd ideg sejt, több trillió kapcsolat. Első ránézésre véletlenszerűnek tűnnek, de egyáltalán nem azok. Minden ilyen kapcsolat szándékos. Meghatározott rend szerint. Mindegyiknek funkciója van. Ezek a kapcsolatok határozzák meg az életünket. Hogy mit szeretünk, mit gyűlölünk, mit mondunk, mit teszünk. Minden cselekedetünket.

Csak most kezdjük megismerni az agyban lévő kapcsolatokat. Meddig érnek el és milyen mélyek. De tudjuk, hogy minden kapcsolat számít. Minden kapcsolat fontos. És ha egy megszakad, az általában valamilyen sérülést jelez. A kapcsolatainkon múlik, hogyan cselekszünk, döntünk és viselkedünk. Néha látszólag akaratunk ellenére. De ez egyáltalán nem véletlen. Ez a térkép arról, hogy kik vagyunk. Próbáljuk megérteni önmagunkat. Kirakni a puzzle-t. Hogy működnek a kapcsolatok. És minden darab a helyén.”

Grace klinika

Született feleségek 7/21 – Rettegéssel teli pillanatok

„Bármennyire is magabiztosak vagyunk, mindannyian élünk meg rettegéssel teli pillanatokat. Talán akkor, mikor kézhez kapjuk a hitelkártya számlánkat. Vagy átnyújtjuk az osztályfőnökünk üzenetét. Vagy ráállunk a mérlegre, miután már egy hete nem edzettünk. Igen, mindannyian élünk meg rettegéssel teli pillanatokat és ezekért olykor nem okolhatunk mást, csakis magunkat.

Igen, bárkik is vagyunk mindannyian élünk meg rettegéssel teli pillanatokat. Amikor azt kérdezzük magunktól, hogy elhiszi, majd valaki is, hogy ártatlan vagyok? A lányom elvált szülők gyermeke lesz? Ez a férfi is összetöri, majd a szívem? Járnak rémes alakok az éjszakában? És néha a kérdésre a válasz: igen!”

Született feleségek

Született feleségek 7/14 – Múlt

„Nem számít, hová megyünk. Nem számít, milyen gyorsan igyekszünk odaérni. Nem számít, hogy egy pillanatra sem nézünk vissza. A múlt, amelyet magunk mögött hagytunk, akkor is megtalálja a módját, hogy utolérjen minket.

Azt gondoljuk ugyan, hogy magunk mögött hagytuk a múltat, de a múlt valahogy mindig utolér minket. Bár szeretnénk elmenekülni előle, kénytelenek vagyunk szembe nézni a múltunkkal. És a titkoknak, melyeket maga alátemetett, felszínre kell törniük. És akkor, ha erősek vagyunk, képesek leszünk tovább lépni. Igen, mindannyiunknak magunk mögött kell hagynunk a múltat és kell indulnunk a jövő felé. És ha szerencsénk van, lesz aki segítsen oda is érni.”

Született feleségek