Azt beszélik – őrültség

„Az élethez kell is némi őrültség, máskülönben csupa szürke hétköznap lenne az egész.”

Azt beszélik

Grace klinika 7/18 – Az emberi agy

„Az agy az ember legrejtélyesebb szerve. Tanul. Változik. Alkalmazkodik. Megmondja mit látunk. Mit hallunk. Eléri, hogy szeretni tudjunk. És itt van a lelkünk is. És nem számít mennyi kutatást végzünk senki nem tudja megmondani, hogyan működik az a kényes szürke állomány a koponyánkba. És ha megsérül, ha az emberi agyar sérülés éri … nos olyankor még rejtélyesebbé válik.”

Grace klinika

Blaise Pascal az önismeretről

„Meg kell ismernünk önmagunkat: még ha nem segít is hozzá bennünket az igazság megtalálásához, legalább arra jó, hogy rendet teremtsünk az életünkben, márpedig ennél nincsen helyesebb dolog.”

Blaise Pascal

Született feleségek 7/12 – Elszigetelődött emberek

„Nap, mint nap elmegyünk mellettük. Érezzük az elszigeteltségüket. Mégis megyünk tovább. Azzal nyugtatván magunkat, hogy úgysem tudnánk segíteni rajtuk. Amiről persze tudjuk, hogy hazugság.

Nap, mint nap elmegyünk mellettük. Mégsem nézünk rájuk soha. Nem akarjuk meglátni a szomorúságot a szemükben. A vágyakozást a szívükben. A magányt a tekintetükben. Pedig vannak alkalmak, amikor jobban is szemügyre vehetnénk ezeket az elszigetelődött embereket. Hogy miért? Mert ha jobban figyelnénk, lehet hogy megismernénk őket.”

Született feleségek