Cincin lovag – az álmok

„Néha nem is kell sok, hogy az álmok valóra váljanak, csak meg kell látni a valóságban az álmot.”

Cincin lovag

Osho a türelemről és szeretetről

„A szeretet türelmes, minden más türelmetlen. És amint egyszer megérted, hogy türelmesnek lenni annyi, mint szeretni, és türelmesnek lenni annyi, mint imádságban lenni, akkor mindent megértettél. Meg kell tanulnod várni.”

Osho

Scott Adams a lélekről

„Ha a lélek működését nem határozzák meg szabályok, akkor a lélek csak véletlenszerűen működhet. Másrészt viszont, ha a lélek működése szabályszerű, nem lehet szabad akaratod. Programozva vagy. Nincs köztes megoldás; az életed vagy véletlenszerű, vagy előre meghatározott.”

Scott Adams

Született feleségek 3/6 – Meggyónás

„Van egy hely a Szt Timóteus templomban, ahova a bűnösök bűneiket meggyónni járnak. És ha letették terhüket feloldozást várnak. De az igazság az, hogy nem minden gyónó méltó ilyen irgalomra. A legtöbben, akik felfedik rejtett szándékaikat, rászolgálnak a korholásra, amit kapnak. A legtöbben, akik leleplezik bosszú vágyukat, megérdemlik a rájuk rótt büntetést. Csak a bűneiket szívből megbánóknak van egyáltalán joguk egy második esélyt remélni. Épp ezért jó kétszer is meggondolni, mielőtt gyónni készülünk. Különösen, ha azt sem tudjuk, hogy mi az, amit meggyónni készülünk.”

Született feleségek