James Matthew Barrie a lehetőségről

„Abban a pillanatban, amikor kételkedni kezdesz, hogy tudsz-e repülni, örökre lemondasz a lehetőségről, hogy tényleg repülj.”

James Matthew Barrie

Grace klinika 3/9 – Titkok

„Orvosként ismerjük mások titkait. A kórtörténetüket. A szexuális hátterüket. A bizalmas információ éppoly fontos egy sebész számára, mint a szike. És éppoly veszélyes is. Titkokat őrzünk. Muszáj. De nem minden titkot tudunk megőrizni.

Bizonyos szempontból az árulás elkerülhetetlen. Ha a testünk elárul. Gyakran a műtét a megoldás kulcsa. Ha egymást áruljuk el. Ha egymást áruljuk el, a megoldás kevésbé egyértelmű. Bármit megteszünk, hogy helyreállítsuk az elveszett bizalmat. De vannak olyan sebek, olyan árulások, amelyek olyan mélyek, olyan súlyosak, hogy lehetetlen helyreállítani, amit veszítettünk. És ha ez megtörténik, nem tehtünk mást, minthogy várunk.”

Grace klinika

Született feleségek 5/10 – Sötétség

„Szörnyű dolog sötétségben élni. Nem látni mindazt, ami másoknak magától értetődő. De olykor néhány szerencsés számára aprócska fény töri át a sötétséget és magával hozza annak ígéretét, hogy szebb napok várnak ránk.

Szörnyű dolog sötétségben élni. Nem látni mindazt, ami másoknak magától értetődő. De ha szerencsénk van a sötétség helyébe lép a fény. És végre meglátjuk a titkos áldozatokat, amelyeket a feleségünk hozott. A meglepő fejlődést, amelyet az anyánk mutat. Vagy a számításba nem vett következményeit a saját tetteinknek. De vannak, akik önként választják a sötétséget. Mert a sötétben csak azt látják, amit látni akarnak.”

Született feleségek