Grace klinika 12/13 – Közönség

„Az egyetemen ismertem valakit aki hétvégenként bűvész volt gyerekek szülinapi zsúrjain. Ez elég furcsa érzés. Ha ketté akarunk vágni valakit, azt gyakorolnunk kell. Ha színpadra lépünk és mindenki minket néz, nem akarjuk, hogy a közönség lássa, izzadunk. A cél, hogy csak a varázslatot lássák.

Nem véletlenül nem akarunk mindent elmondani. Közönség előtt még a legkisebb dolgokat is hatalmasnak érezzük. A nagy pillanatokat pedig egészen világrengetőnek. A lényeg, hogy a feszültség miatt ne szalasszuk el a lehetőségeket. Csak álljunk ki pörén és félve. És képzeljük azt, nem lát senki.”

Grace klinika

Kölcsey Ferenc – a haza

„Kinek szívében a haza nem él, az száműzöttnek tekintheti magát mindenhol; s lelkében üresség van, mit semmi tárgy, semmi érzet be nem tölt.”

Kölcsey Ferenc

Merida, a bátor – Végzet, sors

„Azt mondják a végzetünk ehhez a földhöz köt. A részünké vált és ez kölcsönös. Végzetünk úgy fonódik össze, mint cérna a ruhával. Egy ember sorsa képes megpecsételni sokakét. Egész életünkben a végzetünket kutatjuk, próbáljuk megváltoztatni. Van, aki sosem lel rá. Azonban másoknak sikerül.

Vannak, akik szerint nincs hatalmunk a sors felett. Nem befolyásolhatjuk a sorsunkat. De én már tudom. Mi magunk vagyunk a sorsunk. Csak bátran szembe kell nézni vele.”

Merida, a bátor