Grace klinika 12/12 – Új nap

„Ha egy nap senki nem hal meg, az jó nap. … Ha egy napon felébredünk és a testünk még mozog, az egy jó nap. Kezdhetjük előlről. Elfelejthetjük a múlt hibáit. Jöhet az új kezdet. Éljünk úgy minden nap, mintha az utolsó lenne. Az összes rossz szöveg, amit a párnákra írnak mind igaz. Élünk. Örüljünk neki. Mert nem mindenki él.

Előlről kezdhetjük, minden nap. Kapunk második esélyt. Hogy azok legyünk, akik szeretnénk. Hátrahagyhatjuk a múltat. Vagy tanulhatunk belőle és megbecsülhetjük. Mi dönthetünk. Sosem késő változtatni.”

Grace klinika

Született feleségek 3/9 – Veszélyes férfiak

„Veszélyes férfiak járnak közöttünk és nem mindig tudhatjuk biztosan, hogy kik ők vagy hogy milyen titkokat rejtegetnek. De ha legrosszabb sejtéseink beigazolódnak. Cselekedhetünk. Ha a szándékaik lelepleződtek. Lépéseket tehetünk, hogy megvédjük magunkat és szeretteinket. Valóban, veszélyes férfiak szörnyű károkat okozhatnak. De olykor a legnagyobb veszélybe önmagukat sodorják.”

Született feleségek

Nietzsche – A birtoklás vágya

„A birtoklás vágya (…) a szerelemben érhető tetten leginkább: a szerelmes ember szerelme tárgyának kizárólagos birtoklására törekszik, lelke fölött éppen olyan föltétlen hatalomra vágyik, mint a teste fölött, azt kívánja, hogy szerelmének tárgya csak őt szeresse, a leghatalmasabbként és legkívánatosabbként akar lakni és uralkodni a másik lelkében.”

Nietzsche

Grace klinika 4/5 – Kísértés

„A sebészek okkal tanulják meg forgatni a szikét. Szeretjük azt mutatni, hogy kemény hidegfejű tudósok vagyunk. Eljátszani, hogy semmitől sem rettenünk meg. De az igazság az, hogy azért leszünk sebészek, mert a lelkünk mélyén reméljük, hogy legyőzzük azt, ami kísért minket. A gyengeség, a törékenység, a halál.

Nemcsak a sebészekre igaz. Igazából senkit nem ismerek, akit ne kísérteni valami vagy valaki. És valahányszor megpróbáljuk egy szikével kivágni a fájdalmat, vagy elrejteni a szekrény mélyére rendszerint belebukunk. Csak úgy tűnnek el a randa foltok, ha új lapot nyitunk. Vagy eltemetünk egy régi történetet. Hogy végre-végre megnyugodjon.”

Grace klinika