Albert Camus – bizalom

„Legtöbbször azokhoz fordulunk vallomásainkkal, akik hasonlatosak hozzánk és osztoznak hibáinkban.”

Albert Camus

Nelson Mandela a gyűlöletről

„Senki se születik úgy, hogy gyűlöl egy másik személyt a bőrszíne vagy a származása vagy vallása miatt. Az embernek meg kell tanulnia gyűlölni, ha képes a gyűlöletet elsajátítani, akkor meg lehet tanítani a szeretetre, mert a szeretetet az emberi szív sokkal természetesebbnek érzi, mint az ellentétét.”

Nelson Mandela

Született feleségek 7/2 – Gyógyítás

„A kórház orovsai és nővérei a gyógyítás mesterei. Sínbe teszik a törött csontokat. Bekötözik a sebeket. És kezelik a betegségeket. De van egy dolog, amit nem tudnak kezelni. A furdaló lelkiismeretet.

Vannak a fájdalomnak olyan formái, melyek nem gyógyíthatóak kórházban. Így hát a szenvedők megpróbálják önmagukban meglelni a gyógyírt. Vannak, akik a kínzó magányt enyhítik új barátokkal. Vannak, akik a furdaló lelkiismeretükön könnyítenek némi készpénzzel. Vannak, akik égető vágyaikat csillapítják kedves apró gesztusokkal. Milyen szomorú azonban, hogy mindig vannak olyanok, akik nem léphetnek a gyógyulás útjára. Hisz tudják jól, hogy csak még több fájdalom vár rájuk.”

Született feleségek

Grace klinika 8/12 – Veszett ügy

„Ennél többet nem tehetünk. Ez az a mondat, amit egy sebész nem szívesen mond ki. Mi nem adjuk fel egy könnyen. Mindent meg is teszünk, hogy ne kelljen. Egy sebésznek a veszett ügy csak több próbálkozást jelent.

Mikor dobod be a törölközőt? Ismerd el, hogy egy veszett ügy az veszett ügy. De van egy pont, amikor túl sok lesz. Amikor belefáradunk egy harcba és feladjuk. Itt kezdődik az igazi munka. Reményt találni ott, ahol az már teljességgel lehetetlennek tűnik.”

Grace klinika