Mark Twain az emberekről

„Minden ember hold: megvan a sötét oldala, amit sose mutat meg senkinek.”

Mark Twain

Bosszú 2/1 – Végzet

„Végzet. A hit abban, hogy az élet értelme egyetlen cél és hit a sors kezében. Apa és lánya. Fivér és huga. Anya és gyermeke. A vér szerinti kötelék éppoly elszakíthatatlan, amilyen örök. De a választott kötelékeink határozzák meg az utat, amit járnunk kell. Szerelem kontra gyűlölet. Hűség kontra árulás. A valós végzetünkre csakis az út végén derülhet fény.

Egyesek szerint a hit a végzetben elveti a szabad akarat létét, hogy az önrendelkezés joga nem győzhet a sors jelenlétében. Az igazság az, hogy a végzetnek csupán egy részét tudjuk irányítani, a sorsot, amit másoknak szánunk.”

Bosszú

Született feleségek 2/5 – Bizalom

„A világon mindenkinek szüksége van valakire, akire rábízhatja magát. Legyen az illető hűséges barát. Elszánt szószóló. Vagy szerető családtag. De olykor olykor az életben azok, akikről azt hittük mindig mellettünk állnak, hátat fordítanak nekünk. Ha ez megesik, bámulatos hogy mire vagyunk képesek, hogy visszaszerezzük őket.”

Született feleségek

Grace klinika 5/19 – Továbblépés

„Minden sebész zűrös eset. Hentesek vagyunk. Zűrös, késimádó hentesek. Emberekbe vágunk, továbblépünk. Emberek halnak meg a kezünk között, továbblépünk. Bajt okozunk, bajba kerülünk. Nincs időnk gondolkodni, hogy mit is érzünk a sok vér, a halál meg egyebek láttán.

Nem számít milyen erősek vagyunk. Egy sérülés mindig heget hagy. Hazáig követ. Megváltoztatja az életünket. Egy sérülés mindenkit felkavar, de talán ez a lényege. A fájdalom, a félelem és a sok vacak. Talán az, hogy mindezt átéljük. Ez segít továbblépni. Ez hajt előre. Talán össze kell kavarodnunk, mielőtt cselekednénk.”

Grace klinika

Grace klinika 8/22 – Carpe diem

„Carpe diem. Borzasztóan irritál ez a kifejezés. Hogy tervezzük, akkor az életünket, a karriert, a családot, ha mindig csak a mának élünk. Ha minden nap minden percét megragadnánk, nem lennének orvosok. Ki csinálná végig az orvosit? Túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy a mában éljünk. Bármit is jelentsen ez.

Na jó, igazuk volt a rómaiaknak. Élvezned kell az életedet. Élni azt jelenti, hogy minden reggel, amikor felkelsz választanod kell. Vagy megragadod az élet minden pillanatát és a jövőre gondolsz jöjjön bármi. Vagy behúzod a függönyöket és kizárod a napfényt.”

Grace klinika