Anthony de Mello a hibákról

„A hibák, amelyeket az emberekben látunk, többnyire a sajátunk.”

Anthony de Mello

Született feleségek 2/15 – Szívesség

„Olykor olykor mindannyiunknak el kell egy kis segítség. Ilyenkor apró szívességeket kérünk. De mindig jó óvakodni azoktól, akik oly lelkesen sietnek a megmentésünkre. Mert még a legapróbb szívességen is, ott fityeg az árcédula. Igen, az ember már csak ilyen számító lény. Akármit is mondjon. És azokban a ritka esetekben, amikor egy tett mögött nincs semmi hátsó szándék, annyira elvakít a döbbenet, hogy képtelenek vagyunk meglátni az igazságot. Azt, hogy egy szerető barát, milyen óriási szívességet tett nekünk.”

Született feleségek

Bosszú 1/20 – Gyász

„A gyásznak öt szakasza van. Az első a tagadás. Utána következik a harag, azután az alkudozás és a bánat. Legtöbbünknek az utolsó szakasz a beletörödés.

A gyásznak öt szakasza van. Az első a tagadás. Utána következik a harag. Azután az alkudozás, a bánat és a beletörödés. De a gyász könyörtelen uralkodó. Amikor már azt hinnéd, szabad vagy, rájössz, hogy sosem volt rá esélyed.”

Bosszú

A zöld urai – Élet és halál küzdelme

„Valakitől azt hallottam, ha az ember elég hosszú ideig áll egy erdőben, megmutatkoznak előtte a jelek. Az élet és a pusztulás küzdelmének jelei. Az erdő túlélése múlik e csata kimenetelén. Fontos, hogy segítsünk az élet harcosainak. És aki ezt nem hiszi el, menjen közelebb! És hogy ha kell, még közelebb!”

A zöld urai