Gabriel Garcia Marquez – vallomás

„Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy sosem felejtelek el.”

Gabriel Garcia Marquez

Grace klinika 2/7 – Kommunikáció

„Kommunikáció. Az első dolog, amit az életben megtanulunk. És a vicc az, hogy mire felnövünk, megnő a szókincsünk és tudunk beszélni. Mégis egyre nehezebb kitalálni, hogy mit mondjunk vagy hogy miként kérjük azt amire tényleg szükségünk van.

A nap  végén akadnak olyan dolgok, amiről nem lehet nem beszélni. Akadnak dolgok, amiket nem akarunk meghallani és akadnak olyanok is, amiket azért mondunk ki, mert nem akarunk többé hallgatni. Akadnak dolgok, amik többet érnek a szavaknál, ezek a tetteink. Akad olyan is, amit azért mondunk, mert nem mondhatunk mást. Bizonyos dolgokat magunkban tartunk. És nem túl gyakran, de néha-néha a dolgok önmagukért beszélnek.”

Grace klinika

Grace klinika 8/19 – Minden összefügg

„Minden kisgyerek ismeri a dalt: A lábfej kapcsolódik a lábszárhoz. A lábszár kapcsolódik a térdkalácshoz. Az orvosin az ember megtanulja, hogy a helyzet ennél azért bonyolultabb. De mégis. A dallal semmi baj. Minden összefügg. … A lábfej kapcsolódik a lábszárhoz. A lábszár kapcsolódik a térdkalácshoz. És ha kiveszünk egy darabot a többi magától szétesik.

Az emberi testet olyan rendszerek alkotják, melyek életben tartják. Az egyik felel a légzésért, egy másik a mozgásért, egy másik a táplálkozásért és valamelyik az örömért felel. Minden összefügg. Ha kiveszel egy darabot, az egész összeomlik. És csak akkor fogjuk fel, hogy ezek a rendszereink milyen fontosak, mikor végleg felmondják a szolgálatot.”

Grace klinika