George Sand a zenéről

„A zene a legtitokzatosabb és legemelkedettebb dolgokat is elmondja, amit a lélek érez és megálmodik. Az eszmék és érzések magasabb rendjét fejezi ki, mint az emberi szó. A végtelent tárja fel.”

George Sand

Bosszú 1/16 – Ragadozók

„A természet kegyetlen. Mindenhol ragadozók olálkodnak. Azok, akikre nem kívülről támadnak, gyakran önmaguktól kell megmentenünk. A nőkre szeretnek a gyengébbik nemként gondolni. De a vadonban a nöstények sokkal ádázabbak is lehetnek, mint hím megfelelőik. A fészkünk megóvása a legősibb és legerősebb ösztön. És néha a legkielégítőbb is.”

Bosszú

Grace klinika 8/8 – Katasztrófák

„Mondjuk, hogy éppen műtesz egy vénakávát. Amikor hirtelen rád szakad az ég. Te meg vágsz itt, varrsz ott és az a rettenetes helyzet egyszer csak a múlté lesz. Kár, hogy az élet kihívásait nem várhatjuk szikével. Pedig jó lenne. De biztos, hogy azt támadásnak neveznék.

Kicsit rémisztő, milyen gyorsan omolhat össze körülöttünk minden. Néha egy óriási veszteség kell, hogy eszünkbe jusson mi a legfontosabb számunkra. Néha ettől erősebbek leszünk a végén. Bölcsebbek, És jobban felvértezve várjuk a következő nagy katasztrófát, ami utolér. Néha. De nem mindig.”

Grace klinika

Született feleségek 5/14 – Pénz

„Sok mindent lehet kezdeni a pénzzel egy kertvárosban. El lehet verni egy jó kis murira. Fedezni lehet belőle a magániskolai oktatást. Ajándékot lehet venni rajta szeretetünk jeleként. De egy valamit szigorúan tilos a pénzzel tenni: fegyverként használni. Mert valaki mindig sérülni fog.”

Született feleségek