Bob Marley a zenéről

„A zene pszichológia. Ha nem jut be a szívbe, a lélekbe, az elmébe, az emberek nem fogják érezni.”

Bob Marley

Grace klinika 10/6 – Kapcsolatok

„A kutatók próbálják elkészíteni az emberi agy térképét. Ez lehet mindenidők legbonyolultabb térképe. Több milliárd ideg sejt, több trillió kapcsolat. Első ránézésre véletlenszerűnek tűnnek, de egyáltalán nem azok. Minden ilyen kapcsolat szándékos. Meghatározott rend szerint. Mindegyiknek funkciója van. Ezek a kapcsolatok határozzák meg az életünket. Hogy mit szeretünk, mit gyűlölünk, mit mondunk, mit teszünk. Minden cselekedetünket.

Csak most kezdjük megismerni az agyban lévő kapcsolatokat. Meddig érnek el és milyen mélyek. De tudjuk, hogy minden kapcsolat számít. Minden kapcsolat fontos. És ha egy megszakad, az általában valamilyen sérülést jelez. A kapcsolatainkon múlik, hogyan cselekszünk, döntünk és viselkedünk. Néha látszólag akaratunk ellenére. De ez egyáltalán nem véletlen. Ez a térkép arról, hogy kik vagyunk. Próbáljuk megérteni önmagunkat. Kirakni a puzzle-t. Hogy működnek a kapcsolatok. És minden darab a helyén.”

Grace klinika

Grace klinika 7/1 – Újjászületés

„Az emberi test minden sejtje kicserélődik átlagosan minden hetedik évben. A kígyókhoz hasonlóan a magunk módján mi is vedlünk. Biológiai értelemben új emberré válunk. Ugyanúgy nézünk ki, nagy valószínűséggel. A változás nem látható. Legalábbis legtöbbünkben. De mind megváltozunk teljesen és örökre. Ez normális.

Amikor azt mondjuk, az emberek nem változnak. A tudósok megőrülnek. Mert a változás gyakorlatilag az egyetlen, ami a tudományban állandó. Energia. Anyag. Mindig változik. Átalakul. Egyesül. Megnő. Elhal. Az a természetellenes, ahogy próbálunk nem változni. Az ahogy ragaszkodunk ahhoz, amilyenek a dolgok voltak. Ahelyett, hogy hagynánk őket annak, amik. Az, hogy a régi emlékekhez ragaszkodunk, ahelyett hogy újakat kreálnánk. Az ahogy igyekszünk hinni abban, minden tudományos jel ellenére, hogy az életben van, ami állandó. A változás folyamatos. Hogy hogy éljük meg a változást, tőlünk függ. Belehalhatunk. Vagy tekinthetjük új esélynek az életre. Ha kinyitjuk az ujjainkat. Engedünk a szorításon. Ellazulunk. A változás lehet adrenalin. Mintha bármelyik percben új esélyt kapnánk az életre. Mintha bármelyik percben bárki újjászülethetne.”

Grace klinika