Grace klinika 2/12 – A családról

„Városi legenda, hogy az öngyilkosságok száma megugrik az ünnepek idején. Valójában épp ellenkezőleg, csökkenni szokott. Kutatások szerint azért, mert az emberek kevésbé hajlamosak végezni magukkal, amikor körülveszi őket a családjuk. A vicc az, hogy  ugyanez a fokozott családi együttlét a feltétélezett okozója az ünnepekkor menetrendszerűen bekövetkező depressziórohamoknak.

Egy régi mondás szerint senki sem választhatja meg a családját. Elfogadjuk, amit a sors adott és tetszik vagy sem, szeretjük őket vagy sem, megértjük őket vagy sem megbirkozunk vele. Egy másik ősrégi tanítás szerint a család, amibe születünk csak afféle kiindulási pont. Etetnek, öltöztetnek és vigyáznak ránk, amíg készen nem állunk arra, hogy kilépjünk a való világba és megtaláljuk a magunk törzsét.”

Grace klinika

Született feleségek 7/4 – Retikül

„Retikülnek hívják. És minden nő tudja, gyakorlatilag bármi lehet benne. A személyre szabott mobiltól, a romantikus regényen át, az életmentő gyógyszerig. De bármi is rejtőzzön benne, egy valamiben biztosak lehetünk. Minden retikül elárul valamit a nőről, aki viseli. Akár tudja az illető, akár nem.

Retikülnek hívják. És minden nő tudja, gyakorlatilag bármi lehet benne. Egy kisbaba cumis üvegétől kezdve, a védelem árán át, egy új barátnőnek szóló ajándékig. Bármi is rejtőzzön benne, egy valamibe bizotsak lehetünk minden retikül elárul valamit a nőről, aki viseli. Akár tudja, akár nem.”

Született feleségek