Grace klinika 5/22 – Nagy napok

„Életed legnagyobb napjáról sose tudod, hogy a legnagyobb. Amikről azt hiszed, hogy nagyok lesznek sosem akkorák, mint ahogy te elképzeled a fejedben. Az átlagos napok azok, amik átlagosnak indulnak azok lesznek végül a legnagyobbak és ma az esküvő napja gyönyörű volt.

Életünk legnagyobb napjáról sosem tudjuk, hogy a legnagyobb. Nem, még el nem jön. Nem ismered fel életed legszebb napját, amíg benne nem vagy nyakig. A napot, amikor elkötelezed magad valami vagy valaki mellett. A napot, amikor összetörik a szíved. A napot, amikor lelkitársra lelsz. A napot, amikor rájössz, hogy nincs elég időd. És hogy örökké akarsz élni. Ezek a legnagyobb napok. A tökéletesek.”

Grace klinika

Mahatma Gandhi a fejlődésről

„Minél nagyobb a haladás, annál nagyobb mértékben ismerjük meg fogyatékosságunkat. Az elégtétel a törekvésben rejlik, nem az elérésben.”

Mahatma Gandhi

Dan Brown – mosoly

„Húzd ki magad, mosolyogj, hadd törjék csak a fejüket, hogy mitől van olyan jó kedved.”

Dan Brown

Grace klinika 5/14 – Szív

„Minden első éves orvostan hallgató tudja, hogy a gyors szívverés bajt jelent. Egy kalapáló szív bármit jelezhet. Pánikbetegségtől valami sokkal … sokkal komolyabbig. Egy kalapáló szív vagy egy kihagyott dobbanás titkos szenvedés jele is lehet. Vagy jelezhet egy románcot, ami a legnagyobb baj mind közül.

Úgy tűnik nincs befolyásunk semmilyen szinten a saját szívünkre. A körülmények hirtelen megváltozahtnak. Egy kis romantikától kiugrik a szívünk. De a pániktól is. A pánik leállíthatja a szív dobogását. Nem csoda, hogy az orvosok annyit küzdenek, hogy stabilizálják. Hogy lassú legyen. Állandó. Szabályos. Vagy a szívünk ne ugorjon ki a helyéből valami rettenetes hírtől félvén. Vagy mert amit várunk az valami egészen más.”

Grace klinika