Gyilkos álmok 4/6 – Bob Dylan az álmokról

„Az álmok a legvalóságosabb dolgok, mert azokon nem fog az enyészet.”

Bob Dylan

Carnegie az őszinteségről

„A mások iránti érdeklődés, az emberi kapcsolatokra vonatkozó minden más szabállyal együtt, akkor éri el célját, ha őszinte. Ez nem csak arra a személyre igaz, aki érdeklődést mutat, hanem arra is, aki iránt érdeklődést mutatnak.”

D. Carnegie

Született feleségek 2/12 – A betegség

„A betegség sokféle formát ölthet. Az, amely a testet támadja meg könnyen kezelhető. Jóval bonyolultabb azonban az a rejtett métely, amely a szívünkbe fészkeli be magát. A titkos szenvedély, ami felemészti a lelkünket. És a kór, bárhogy tagadjuk is befolyásolja itélőképességünket. Hogy túléljük, meg kell találnunk azt a különleges valakit, aki képes meggyógyítani. De sosem tudhatjuk előre, hogy kinél van a gyógyír számunkra. Vagy, hogy mikor bukkan fel vele.”

Született feleségek

Egyszer volt – Új kezdet

„… Látott  jobb napokat ez igaz, de ezután is jöhetnek még szebb idők. És csak, mert az élet most épp nem olyan, amilyennek szeretnénk még nem kell mindent lerombolni. Elkezdtem gondolkodni arról, amit csinálok és amim van és arról, amit nem csinálok és amim nincs. Úgy tűnik a környéken mindenki lemondott róla, hogy elképzelje, milyen lehet egy jobb élet. De ha be tudjuk vallani magunknak, hogy amit akarunk, az létezik valahol. Akkor talán harcolni is tudunk érte. És ha harcolunk, akkor félig meg is szereztük. Igen, ez a helyzet az itteniekkel. Úgy tűnik minden reménytelen. De hirtelen valaki felbukkan és ihletet ad … , mert az első lépés egy új kezdethez az, ha elképzeljük, hogy lehet új kezdet. …”

Egyszer volt