Gyilkos elmék 4/2 – Wendell Berry a múltról

„A múltunk határoz meg minket. Bárhogy szeretnél is menekülni előle attól, ami rossz benne. Csak úgy menekülhetünk előle, ha valami jót teszünk hozzá.”

Wendell Berry

Bosszú 2/13 – Egyesítés

„Az egyesítés legtisztább formájában saját lényünk része lesz, de ha a szövetség felbomlik, a mi lényünk is örökre megváltozik.

Születésünk pillanatától fogva ösztönösen törekszün kaz egyesítésre. Ez egy kényszer, hogy szeressünk, kötödjünk, tartozzunk valakihez. A tökéletes szövetségben megtaláljuk azt az erőt, amit magunkban sohasem. De a szövetség ereje mindaddig rejtve marad, amíg próbára nem teszik.”

Bosszú

Grace klinika 10/10 – Hibák

„Testünk egymással kölcsönhatásban lévő bonyolult rendszerek összessége. Sokan azt hiszik az orvosok mindent tudnak róla. De nem mindig egyértelmű, hogy a hiba hol van a rendszerben és hogy mi okozza az összeomlást. Erre keressük a választ első rezidens évünkben. Később pedig végig erről hazudunk.

Csak egy megfázás. Le fogjuk gyűrni. Elmúlik. Nincs nagy baj. Orvosok vagyunk. Tudnánk, ha nagy baj lenne. Minden rendben lesz. Nincs semmi baj.”

Grace klinika