Gyilkos elmék 5/2 – Emily Dickinson a korlátokról

„Nem kell szobának vagy háznak lenni ahhoz, hogy kísértetek járjanak be minket. Az agy korlátai sokkal erősebbek az anyagénál.”

Emily Dickinson

Született feleségek 3/3 – Csomagok

„Mindannyian viszünk magunkkal valamit. Na persze jó, ha együtt utazunk valakivel, aki képes enyhíteni a terhen. De általában könnyebb egyszerűen csak ledobni azt, amit addig hurcoltunk, hogy hazaérhessünk annyival is előbb. Feltételezve persze, hogy lesz valaki, aki tárt karokkal fogad, amikor megérkezünk. Miért ragaszkodunk úgy a csomagunkhoz még akkor is, mikor kétségbe esetten próbálunk tovább lépni? Mert mindannyian tudjuk jól, hogy megeshet, túl hamar engedjük el.”

Született feleségek

Született feleségek 2/11 – A csók

„Egy csók annyira egyszerű dolog, hogy szinte fel sem tűnik. De ha jobban szemügyre vennénk megláthatnánk, hogy minden csóknak megvan a maga sajátos jelentése. … A művészet az, hogy meg tudjuk fejteni azt a bizonyos jelentést. … Igen, a csók különböző emberek számára különböző tartalommal bír. Jelentés végső soron attól függ, aki a csókot adja és aki a csókot látja. … A csók aktusa mindig ugyanaz. Mégis minden csóknak megvan a maga sajátos jelentése. Kifejezheti egy férj soha nem szűnő rajongását vagy egy feleség mélységes megbánását. Jelképezheti egy anya növekvő aggodalmát vagy egy szerető lángoló szenvedélyét. De akármit is jelentsen minden csók egy alapvető emberi szükségletet tükröz. A másik emberhez való kötödés igényét. Ez a vágy olyan elemi erejű, hogy mindig megdöbbenünk, mikor egyesek mégsem értik meg!”

Született feleségek

Bosszú 1/14 – A káosz

„Mindnyájunk életében elérkezik az időpont, amikor az irányítás kicsúszik a kezünkből. A legtöbbünk célja vissza venni azt. A káosz ellen legjobban a káosszal vehetjük fel a harcot.

A káoszt, annak meghatározása szerint nem lehet uralni. Amint beüt, minden rend és akarat hasztalan. A káosz következményei kiszámíthatatlanok. Az egyetlen bizonyosság az benne, hogy pusztítás jár a nyomában.”

Bosszú