Gyilkos elmék 5/2 – Polybius a lelkiismeretről

„Nincs szörnyűbb tanú és borzasztóbb vádló a lelkiismeretnél, mely minden ember szívében ott lakozik.”

Polybius

Született feleségek 1/13 – A felelősség

„Előbb vagy utóbb eljön az az idő, amikor mindannyiunknak felelősségteljes felnőtté kell válnunk. És megtanulnunk lemondani a vágyainkról, hogy a helyes utat választhassuk. Egy életen át felelősségteljesnek lenni persze nem mindig könnyű feladat. És az évek múlásával ez a teher sokaknak már-már elviselhetetlenné válik, de azért igyekszünk helyesen cselekedni, jót tenni, nemcsak magunkkal, hanem azokkal is akiket szeretünk. Igen. Előbb vagy utóbb mindannyiunknak felelősségteljes felnőtté kell válnunk. Senki sem tudja ezt olyan jól, mint a kamaszok.”

Született feleségek

Grace klinika 4/1 – Változás

„A gyógyításban a változás elkerülhetetlen. Új sebészeti módszereket találnak ki, a műtéti eljárások fejlődnek. A szaktudásunk folyamatosan bővül.  Az újításról szól minden. Semmi nem marad sokáig ugyanaz. A változást vagy megszokjuk vagy megszökünk előle.

Változás. Nem szeretjük. Félünk tőle. De nem tudjuk elkerülni. És vagy megszokjuk a változást vagy megszökünk előle. Felnőni fájdalmas és aki nem ezt mondja, hazudik. De az igazság, hogy néha minél inkább változnak a dolgok, annál kevésbé változik bármi is. És néha … néha a változás jó. Néha a változás jelent mindent.”

Grace klinika

Grace klinika 8/10 – Csapások

„Egy hirtelen becsapódás áldozatait a legnehezebb kezelni. Ők nem csak az ütközés miatt sérülnek, hanem utána is. A centrifugális erő mozgásban tartja őket. Kirepülnek az autóból át a szélvédőn. A belső szerveik a csontokhoz ütődnek. A testük újra és újra megsérül. Így sosem tudhatjuk, hogy valójában mekkora is az okozott kár. Míg meg nem állnak.

Nem készülhetünk fel egy váratlan csapásra, nem védekezhetünk, mert az beüt a semmiből és hirtelen az addigi életünk szerte foszlik örökre.”

Grace klinika