Harcosok klubja az értékekről

„Nem a munkád vagy, és nem is a bankbetéted. Nem a kocsid vagy, és nem a tárcád tartalma. Nem egy menő ruha vagy. Egy bohóckodó ganajkupac vagy a világon.”

Harcosok klubja

Grace klinika 10/10 – Hibák

„Testünk egymással kölcsönhatásban lévő bonyolult rendszerek összessége. Sokan azt hiszik az orvosok mindent tudnak róla. De nem mindig egyértelmű, hogy a hiba hol van a rendszerben és hogy mi okozza az összeomlást. Erre keressük a választ első rezidens évünkben. Később pedig végig erről hazudunk.

Csak egy megfázás. Le fogjuk gyűrni. Elmúlik. Nincs nagy baj. Orvosok vagyunk. Tudnánk, ha nagy baj lenne. Minden rendben lesz. Nincs semmi baj.”

Grace klinika

Bosszú 1/11 – Kényszer

„A kényszerítő körülmény jogi kifejezés arra, ha valakit fizikai erőszakkal vagy lelki terrorral rávesznek valamire. Ha a kényszerítés alanya érzelmileg instabil, az eredmény erőszakos, egyszer s mind  kiszámíthatatlan lehet.

A kényszerítő körülmény kétféleképpen hat a kapcsolatokra. Vagy elszakítja egymástól az embereket, vagy megerősíti a szövetségüket egy közös érdekért.”

Bosszú

Grace klinika 3/8 – Vakfolt

„A legtöbb ember nem tudja, hogy az emberi szemnek van egy úgynevezett vakfoltja a látótérben. Van a világnak egy része, amelyre szó szerint vakok vagyunk. A gond csak az, hogy néha a vakfoltunk elhomályosít olyan dolgokat is, amik fölött nem kéne átsiklani. Néha a vakfoltnak hála az életünk vidám és üde.

Ha a vakfoltunk működésbe lép, az agyunk talán nem is kompenzál. Talán meg akar védeni. „

Grace klinika