Joseph Konrad a szavakról

„Ha az ember meg akar győzni valakit, ne a megfelelő érvekben bízzon, hanem a megfelelő szavakban.”

Joseph Konrad

Született feleségek 1/10 – a bizalom

„A bizalom törékeny kincs. Ha egyszer  elnyertük, óriási szabadságot kapunk általa. De ha egyszer elvész, olykor lehetetlen visszaszerezni. Az igazság persze az, hogy sose tudhatjuk, hogy kiben bízhatunk. Azok, akik legközelebb állnak hozzánk becsaphatnak. És idegenek siethetnek megmentésünkre. Végül a legtöbb ember úgy dönt, hogy csak önmagában bízhat. Így kerülheti el legegyszerűbben azt, hogy megégesse magát.”

Született feleségek

Grace klinika 8/11 – Előadás

„Voltál már valaha főszereplő egy darabban? Énekeltél szólót? Mindenki Rád néz. Várják, hogy megtedd, amiért fizettek. Nyomást érzel, hogy teljesíts. Volt idő amikor a műtőt operációs színháznak hívták. Érzésre most is az. Emberek az előadásra készülnek. A díszlet kész. Vannak jelmezek, maszkok kellékek. Mindent el kell próbálni, koreografálni, míg egyszer eljön az idő és a függöny felgördül. A carnegh-i hall-ról azt mondják, csak egy módon juthatsz be oda: ‘gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás emberek …’

Bárcsak kosztümös próba volna az élet és lehetne ismételni. Gyakorolnánk és gyakorolnánk minden percét míg tökéletesen műteni tudnánk. De sajnos életünk minden napja egy külön előadás. Úgy tűnik, hogy ha kapunk is esélyt próbálni, készülni, gyakorolni. Akkor sem tudunk felkészülni az élet nagy pillanataira.”

Grace klinika

Született feleségek 7/22 – Biztonságérzet

„Sokszor az egészen apró dolgok nyújtanak biztonságérzetet. Például egy régi kedvenc lámpaoltás után, a szűkösebb napokra félretett tartalék vagy két összeillő bögre. De vannak idők, mikor ezek az apró vigaszok komoly kihívás elé kerülnek.

A biztonság érzése olyasmi, amit mindannyian keresünk. Legyen az a tudat, hogy vágyva vagyunk. Az uralom önnön félelmeink felett. Vagy hogy megleljük az erőt, hogy azt tegyük, ami helyes. Ám a biztonság érzetének veszélye abban áll, hogy néha bizony hamisnak bizonyul.”

Született feleségek