Grace klinika 2/8 – Szerelem – sors – választás

„Még nyolcadikban irodalom órán el kellett olvasnunk a Rómeó és Júliát. Aztán egy ötösért Mrs Snider eljátszatta velünk a szerepeket.  XY lett Rómeó és amilyen az én formám, én lettem Júlia. Minden lány féltékeny volt rám, de én kicsit másképp láttam a dolgokat. Megmondtam Mrs Snider-nek, hogy szerintem Júlia egy idióta. Először is beleszeretett valakibe, akit nem kaphatott meg. Aztán meg a sorsot hibáztatta saját rossz döntéséért. Mrs Snider elmagyarázta, hogy amikor a sors belép a játékba a választásnak már nincs sok esélye. Tizenhárom éves vén fejjel bizotsan tudtam hogy a szerelem, akár az egész élet választás kérdése. És a sorsnak semmi köze az egészhez. Mindenki azt mondja romantikus a Rómeó és Júlia, az igaz szerelem, de szomorú. Ha Júlia  olyan ostoba volt, hogy beleszeretett az ellenségébe, megivott egy üvegcse mérget, majd lefeküdt egy kriptában, megérdemelte, amit kapott.

Talán Rómeót és Júliát a sors hozta össze, de csak egy időre. Aztán  lejárt az idejük. Ha mindezt előre tudták volna, talán minden rendben lett volna. Megmondtam Mrs Snider-nek, hogy ha felnövök a kezembe veszem a saját sorsomat, nem hagyom hogy egy pasas leterítsen. Mrs Snider azt mondta, hogy szerencsés leszek, ha egyszer átélhetem valakivel azt a szenvedélyt. Talán sikerül az is hogy örökre együtt maradjunk. Még most is hiszek abban hogy a szerelem többnyire a választásról szól. Egyszerűen csak le kell tenned a mérget és a tört és megkeresni a boldogságot. Többnyire. De azért néha minden jó választásod és jó szándékod ellenére a sors győzedelmeskedik.”

Grace klinika

Született feleségek 7/13 – Ronda dolgok

„Minden tavasszal eszünkbe idéződik. Emlékeztet rá minden nyíló rózsa. Minden virágzó napraforgó. Minden bimbódzó liliom. Gyönyörű hely ez a világ. De sajnálatos módon tele van olyan emberekkel, akik ocsmány dolgokat művelnek. Egyfolytában.

A világ tele van olyanokkal, akik ocsmányságokat művelnek. Hogy miért viselkednek így? Valaki hazudik, hogy el ne veszítse, amit szeret. Valaki odavág, mert retteg a jövőtől. Van aki falakat épít, mert tele van megbánással. Igen. Mindenkinek megvan rá az oka, hogy miért tesz ronda dolgokat. És ha egyszer rájövünk, hogy mi az, talán képesek leszünk megfékezni.”

Született feleségek