Kínai közmondás – tettek

“Az, aki nem tudja értékelni a kis dolgokat, soha nem fog véghezvinni nagyokat.”

kínai közmondás

Dalai Láma az emberről

A Dalai Láma, mikor megkérdezték, mi az ami leginkább meglepi az emberiséggel kapcsolatban, ezt válaszolta:
„Az ember. Mert feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét.
És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán.”

Dalai Láma

Született feleségek 7/7 – Megaláztatás

„Megaláztatás. Olyan dolog, amelyet mindnyájan igyekszünk elkerülni, amennyire csak lehet. De sajnálatos módon vannak napok, amikor egyszerűen kivédhetetlen. A pofáraesés. Megaláztatás. Olyan dolog, amelyet mindnyájan igyekszünk elkerülni. Különösen az olyan hölgyek, akik fiatalabb férfival járnak.

Megaláztatás. Olyasmi, amit nem mindig tudunk elkerülni. Lehet, hogy olyan feleségünk van, aki megsérti férfiúi büszkeségünket.     Lehet, hogy olyan munkát kell elvállalnunk, amelyet színvonalon alulinak érzünk. Lehet olyan barátunk, aki mellett öregnek érezzük magunkat. Igen. Sokféle módon érheti az embert megaláztatás az életben. De a méltóságunk visszaszerzésének legbiztosabb módja az, ha megkapjuk azt, amire úgy áhítozunk.”

Született feleségek