Lev Tolsztoj – gyermek vs felnőtt

„Amikor gyermek voltam, a felnőttekre igyekeztem hasonlítani, azóta pedig, hogy nem vagyok többé az, gyakran gyermekhez kívánnék hasonló lenni.”

Lev Tolsztoj

Grace klinika 10/12 – Kudarc

„A kudarc elkerülhetetlen. Minden tudósnak mondtak nemet. Újra és újra. Azok, akikre emlékszünk. Akik jobbá tették az életünket. A Curie-k, a Salk-ok, a Barnard-ok. Ők azok, akik nem fogadnak el nemleges választ.

A kudarc elkerülhetetlen. Kivédhetetlen. De sosem lehet a kudarcé az utolsó szó. Küzdenünk kell azért, amit igazán akarunk. Ne fogadjunk el nemleges választ. De azt fogadjuk el, ami Ránk vár. Ne alkudjunk meg. Ne adjuk fel. Álljunk fel. Álljunk fel és vegyük el.”

Grace klinika

Grace klinika 10/13 – Döntések

„A sebészek nap, mint nap olyan döntéseket hoznak, amelyek kétféleképpen végződhetnek. Vagy nagyon jól, vagy nagyon nagyon nagyon rosszul. A gond csak az, hogy a fantasztikusan jó döntések és a borzalmasan rosszak egyformának tűnnek, amikor meghozzuk őket.

Visszatekintve könnyű megállapítani, hogy hol hibáztunk. Megbánni egy döntést, amely korábban remek ötletnek tűnt. De ha az ítélőképességünkre hallgatunk és tesszük, amit a szívünk diktál, akkor nagyobb eséllyel jövünk rá, hogy bölcsen döntöttünk. És elkerültük a legnagyobb, legfájdalmasabb megbánást a világon. Azt, ami azzal jár, ha hagyjuk, hogy lemaradjunk valami csodálatosról.”

Grace klinika