Mahatma Gandhi – élet és tanulás

„Élj úgy mintha ma lenne az utolsó napod. Tanulj úgy mintha örökké élnél.”

Mahatma Gandhi

Grace klinika 6/8 – Felelősség

„Leírhatatlan, egyszeriben milyen pánik tör rád, ha sebész vagy és az éjszaka közepén egyszer csak megszólal a csipogód. A szíved kalapál, az agyad lefagy, az ujjad lebénul. Érdekeltté válsz. Mert a beteg valakinek az anyja, apja, a gyereke és a Te felelősséges, mert ennek a valakinek az élete a Te kezedben van. Egy sebészt mindig érdekli a beteg sorsa. De ha a beteg egy gyerek, nemcsak érdekelt vagy, hanem felelős is. Felelős azért, hogy a gyerek életben marad-e? Lesz-e jövője?” És ez bárkit megrémítene.

Minél többet adsz bele, annál nagyobb a jutalom. De ehhez kockáztatnod kell. De tudnod kell, hogy mindent elveszíthetsz. De ha vállalod a kockázatot, ha mindent beleadtál, a jutalom meglepő lehet.”

Grace klinika

Charles Dickens az emberekről

„Így van ez egész életünk során: legsötétebb perceinkben olyan emberek gusztusa szerint cselekszünk, akik megvetésünk tárgyai egyébkor.”

Charles Dickens

Minette Walters a vitáról

„Egyesek számára a vita puszta kommunikációs forma. Emellett azt is jelzi, hogy kiegyenlítettek az erőviszonyok a kapcsolatban. Nekem mindig gyanús, ha olyan párral találkozom, ahol az egyik fél tart attól, hogy szóvá tegye, ha valami gond van.”

Minette Walters