Pearl S. Buck a hibákról

„Minden nagy hiba elkövetése során valahol félúton van egy pillanat, amikor még vissza lehet fordulni és talán még jóvá is tenni.”

Pearl S. Buck

Grace klinika 11/1 – Elveszni és megtalálni

„5 éves koromban anyám otthagyott a vidámparkban. Csak arra emlékszem, hogy az egyik percben még a körhintán ültem, a következőben pedig már sehol nem volt. Nem emlészem, hogy találtam meg. Arra sem emlékszem, hogy kerültem haza. De arra emlékszem, mi történt ezután. Azt mondta, ne aggódjak. Azt mondta, minden rendben lesz. Azt mondta, játszuk azt, csendben maradok. Tudtam, nem szabad kérdeznem semmit. Más különben szóltam volna, hogy ottmaradt a babám. Nagyon szerettem azt a babát, nem akartam otthagyni. Fura nem, ahogy a memória működik? Egyes dolgokra nem emlékszünk, míg másokat sosem felejtünk el.

Nem mindig rossz dolog elveszni. Néha muszáj elvesznünk, hogy megtaláljuk egymást. És néha csak azért találjuk meg egymást, hogy újra teljesen elvesszünk. Nincs mindig hatásunk rá és könnyen lehet, hogy egyedül maradunk. Ahogy állunk a teraszon és visszanézünk az életünkre, amit magunk mögött hagyunk. El kell fogadnunk hogy vége elveszett, ahogy mi is. Nem tehetünk mást, minthogy nem mozdulunk, veszünk egy mély levegőt és csak várunk. Arra hogy legközelebb hova sodor minket a szél.”

Grace klinika

Született feleségek 4/7 – Megtévesztés

„Megtévesztés. A legjobb családokban is előfordul. Szülők fordulnak hozzá, ha túl sokat kíváncsiskodik a gyerek. Asszonyok vetik be, ha kisebb-nagyobb titkokat kell megőrizni. Szeretők használják, ha kínos baleseteket kell elleplezni. Mért nyúlnak emberek a megtévesztéshez? Mert kezes szerszám az, amivel könnyen megszerezhetjük pontosan azt, amit keresünk.”

Született feleségek

Született feleségek 2/18 – Kísértés

„Mindannyiunkat utolér a kísértés. Az, hogy képesek vagyunk-e legyőzni azon múlik, hogy felismerjük-e milyen álarc mögé bújik. Van, hogy egy rég kihunytnak hitt szerelem alakját ölti, ami most újra fellobban. Vagy egy új barát képében érkezik, aki akár még sokkal több is lehet. Vagy egy apró gyermekében, aki olyan érzéseket ébreszt bennünk, amelyek létezéséről sem tudtunk. És így végül engedünk a kísértésnek. Holott mindvégig tudjuk jól, ha eljő a reggel súlyos árat fogunk fizetni érte.”

Született feleségek