Hét év Tibetben – csodálat

„Te azt az embert csodálod, aki felér a csúcsra; mi azt, aki lent hagyja önteltségét.”

Hét év Tibetben

Született feleségek 7/16 – Az élet értelme

„Sok minden van, amiben örömünket leljük. Süteményt sütni a barátainknak. Egy jót nevetni. A rászorulókon segíteni. Mind-mind jó dolog. De mindaz, amiben örömünket leljük nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy értelmet adjon az életünknek, ha nincs, akit szeressünk.

Az élet rövid, ezért fontos, hogy az értelmét keressük. Megtaláljuk a lányunk mosolyában, a barátság melegében vagy a hit vigaszában. De vannak olyanok is, akik azáltal adnak értelmet életüknek, hogy meghoznak egy nagy áldozatot.”

Született feleségek

Grace klinika 7/4 – Biológia

„A biológia nagyban befolyásolja azt, ahogyan élünk. Születésünk percétől kezdve tudjuk hogyan vegyünk levegőt, hogyan együnk. Ahogy öregszünk újabb ösztönök jönnek. Védjük, ami a miénk. Megtanulunk versengeni. Menedéket keresünk. De legfőképp szaporodunk. De néha a biológia ellenünk fordul. Igen, a biológia néha megszivat.

A biológia szerint azok vagyunk, akik születésünkkor vagyunk. A DNS-ünk kőbe van vésve, nem változik. De nem csak a DNS-ünkből állunk. Emberek vagyunk. Az élet változtat rajtunk. Új vonásaink lesznek. Nem óvjuk úgy, ami a miénk. Nem versengünk. Tanulunk a hibáinkból. Szembe nézünk a félelmeinkkel. Így vagy úgy, de találunk módot, hogy többek legyünk mint a biológia. A veszélyes csak az, hogy túl sokat változunk. Annyira hogy magunkra sem ismerünk és visszatalálnunk nehéz lehet. Nincs iránytű, se térkép. Csak be kell csuknunk a szemünket, lépni egyet és remélni, hogy odaérünk.”

Grace klinika