Stendhal – szabadság

„Olyan lényt keressünk, akinek a társaságában mindig bátran követhetjük első gondolatunkat anélkül, hogy valaha is törödnünk kellene az illendőséggel.”

Stendhal

Született feleségek 3/5 – Gáncsvetés

„Gáncsvetés. Mindenki képes rá. Csak egyesek könyörtelenebbül csinálják, mint mások. Például azok akik bosszúra szomjaznak. Vagy akik  éheznek a szerelemre. Vagy akiknek feltett szándéka, hogy minden hidat felégessenek. És aztán ott vannak azok, akik egyszerűen csak akarnak valamit. Valamit, ami valaki másé.”

Született feleségek

Grace klinika 5/11 – Kívánságok

„Évente legalább egyszer kívánhatunk valamit a szülinapi gyertyák fölött. Egyesek többet is bevetnek. Szempillákat. Szökőkutakat. Szerencsecsillagot. És néha nap egy ilyen kívánság valóra válik. És aztán? Olyan jó, mint gondoltuk? Sütkérezünk a boldogság meleg fényében? Vagy … csak ráébredünk, hogy még hosszú a be nem teljesült kívánságaink listája?

Nem egyszerű dolgokat kérünk. Nagy dolgokat kívánunk. Ambiciozusokat. Elérhetetleneket. Kívánunk, mert segítség kell és félünk. És tudjuk, hogy talán sokat kérünk. De azért kívánunk, mert a kívánság néha nap valóra válik.”

Grace klinika

Fűrész – ösztön

„Amíg az ember nem szembesül a halállal, lehetetlen megmondani, hogy mire lenne képes a túlélés érdekében.”

Fűrész