Victor Hugo a haladásról

„Az ostobaság csökkenését nevezzük haladásnak.”

Victor Hugo

Született feleségek 6/22 – Döntések

„Mi emberek nap, mint nap hozunk döntéseket. És ezek a döntések határoznak meg minket. Van, aki úgy dönt, hűséges lesz. Bár dühös és sértve érzi magát. Van, aki úgy dönt, bátor lesz. Bár majd eszét veszi a félelem. És van, aki úgy dönt, hogy harcba száll, mikor el is menekülhetett volna. De mi van azon szerencsétlenekkel, akiket gúzsba kötnek a körülmények. Mi lesz azzal, akinek nem marad választása?”

Született feleségek

Grace klinika 8/8 – Katasztrófák

„Mondjuk, hogy éppen műtesz egy vénakávát. Amikor hirtelen rád szakad az ég. Te meg vágsz itt, varrsz ott és az a rettenetes helyzet egyszer csak a múlté lesz. Kár, hogy az élet kihívásait nem várhatjuk szikével. Pedig jó lenne. De biztos, hogy azt támadásnak neveznék.

Kicsit rémisztő, milyen gyorsan omolhat össze körülöttünk minden. Néha egy óriási veszteség kell, hogy eszünkbe jusson mi a legfontosabb számunkra. Néha ettől erősebbek leszünk a végén. Bölcsebbek, És jobban felvértezve várjuk a következő nagy katasztrófát, ami utolér. Néha. De nem mindig.”

Grace klinika

Született feleségek 3/1 – Foltok

„Minden vihar a reményt hordozza. A reményt, hogy valahogy reggelre megint minden tiszta lesz és még a legaggasztóbb foltok is eltűnnek. A kétely, hogy a szeretett férfi vajon ártatlan-e. A következmények, amiket az ő hibája miatt viselünk. A sebek, amit a hűtlenségével okozott. Vagy a csókjának emléke. Így hát várjuk, hogy elvonuljon a vihar s közben reménykedünk a legjobbakban. Habár a szívünk mélyén tudjuk, hogy vannak letörölhetetlen foltok, amiket semmi nem mos le.”

Született feleségek