William Paul Young – várakozás

„Ha Te meg én barátok vagyunk, akkor a kapcsolatunkat áthatja egyfajta várakozás. Amikor látjuk egymást, vagy távol vagyunk egymástól, ott vibrál a levegőben az együttlét, a nevetés és a beszélgetés várakozása. Ennek a várakozásnak nincs konkrét meghatározása; eleven és dinamikus, és minden, ami kialakul az együttlétünkből, az különleges, egyedi ajándék, amelyen  senki mással nem osztozunk.”

William Paul Young

Született feleségek 5/10 – Sötétség

„Szörnyű dolog sötétségben élni. Nem látni mindazt, ami másoknak magától értetődő. De olykor néhány szerencsés számára aprócska fény töri át a sötétséget és magával hozza annak ígéretét, hogy szebb napok várnak ránk.

Szörnyű dolog sötétségben élni. Nem látni mindazt, ami másoknak magától értetődő. De ha szerencsénk van a sötétség helyébe lép a fény. És végre meglátjuk a titkos áldozatokat, amelyeket a feleségünk hozott. A meglepő fejlődést, amelyet az anyánk mutat. Vagy a számításba nem vett következményeit a saját tetteinknek. De vannak, akik önként választják a sötétséget. Mert a sötétben csak azt látják, amit látni akarnak.”

Született feleségek

Grace klinika 1/5 – Felelősség

„Emlékszel még gyerekkorodban a legnagyobb gondod az volt, hogy kapsz-e bringát a szülinapodra, vagy hogy ehetsz-e egy kekszet reggelire. A felnőttkor ehhez képest jó nagy szívás, de komolyan ne vakítson el a sok szexi holmi, no meg a szex maga, meg hogy nincsenek szülők, akik folyton nyakadba lihegnek. A felnőttlét csupa felelősség. Felelősség tényleg szívás. Tényleg tényleg szívás. A felnőtteknek muszáj megtenniük néhány dolgot: pénzt kell keresniük, és lakbért fizetniük és ha sebésznek készülsz, mások szívét is a kezedben kell tartanod. … Valahogy vonzóbb a bringa meg a kekszek kora, nem igaz? A felelősség legrémisztőbb része, ha hibázol és hagyod kicsúszni a kezeid közül.

A felelősség tényleg nagy szívás. Sajnos ha egyszer kinősz a fogszabályozó és a sportmelltartó korából, a felelősség már soha nem hagy el. Nem rázhatjuk le. Vagy szembesülünk vele vagy szenvedünk a következményektől. És mégis a felnőttkornak is vannak előnyei, például a szexi cuccok, a szex és hogy a szülők nem lihegnek folyton a nyakadba. Mindez tényleg baromi jó.”

Grace klinika