Hét év Tibetben – csodálat

„Te azt az embert csodálod, aki felér a csúcsra; mi azt, aki lent hagyja önteltségét.”

Hét év Tibetben

Mátrix – a remény

„A remény az emberi önáltatás kvintesszenciája, mely egyszerre tud a legerősebb oldala és a leggyengébb pontja lenni.”

Mátrix

Született feleségek 1/19 – A társ

„Az élet utazás, melyet sokkal jobb egy társsal az oldalunkon megtenni. De van úgy, hogy útközben elveszítjük a társunkat és akkor az utazás elviselhetetlenné válik.

Igen, az élet utazás, melyet sokkal jobb egy társsal az oldalunkon megtenni. A társ persze szinte bárki lehet. Egy szomszéd az utca túloldaláról. Vagy a férfi az ágy másik feléről. A társ lehet egy anya telve csupa jó szándékkal. Vagy egy gyerek, aki mindig rosszban sántikál. Mégis minden jó szándékunk ellenére néhányan útközben elveszítjük a társunkat és akkor az utazás elviselhetetlenné válik. Tudják az ember sok mindenre teremtetett, de arra, hogy magányos legyen biztosan nem.”

Született feleségek

Született feleségek 7/22 – Biztonságérzet

„Sokszor az egészen apró dolgok nyújtanak biztonságérzetet. Például egy régi kedvenc lámpaoltás után, a szűkösebb napokra félretett tartalék vagy két összeillő bögre. De vannak idők, mikor ezek az apró vigaszok komoly kihívás elé kerülnek.

A biztonság érzése olyasmi, amit mindannyian keresünk. Legyen az a tudat, hogy vágyva vagyunk. Az uralom önnön félelmeink felett. Vagy hogy megleljük az erőt, hogy azt tegyük, ami helyes. Ám a biztonság érzetének veszélye abban áll, hogy néha bizony hamisnak bizonyul.”

Született feleségek