Eredet – álom vs valóság

„Amíg álmodunk, addig olyan, mintha valóságos lenne. Csak akkor vesszük észre, hogy valami furcsa volt, amikor felébredünk.”

Eredet

Grace klinika 9/11 – Az eredmény

„Eljött a nagy nap. Mikor meg tudod a hírt. Az eredményt. Hogy rossz indulatú vagy jó indulatú. Hogy élni fogsz vagy sem. És Te tudni akarod. Még ha félsz is választól. Mert akkor továbbléphetsz, bármit jelentsen ez.

Azt mondják a tudatlanság boldogság. Mert ha már tudod a diagnózist és nem kedvező, nincs visszaút. Erős leszel vagy összeomlassz. Nehéz előre látni. Úgyhogy ne aggódj emiatt. Használd ki az időt mielőtt beüt a krach. Hát igen. Boldogok a tudatlanok.”

Grace klinika

Született feleségek 6/4 – Bizalom és titkok

„Ránézésre meg nem mondanánk, de az asszonynak a szomszédból épp idegösszeomlása van. A mosolya alapján ki nem találnánk, de a felesége egyszer eljátszotta a nagybácsim bizalmát. És a lány, akiért úgy rajongunk nos hát viszonyt folytat egy nős férfival. A szomorú igazság az, hogy közel sem ismerjük olyan jól a barátainkat és szomszédainkat, mint hisszük. Még azok is, akikben a legjobban bízunk őriznek titkokat.”

Született feleségek

Grace klinika 5/4 – Felfedezés

„Krisztus előtt 6500-ban egy ember ránézett a barárjára és azt mondta: ‘Van egy ötletem, fúrok egy lyukat a koponyádba. Jobban leszel.’ És akkor megszületett a sebészet. Kell némi agyamentség, hogy valaki egy lyukat akarjon fúrni egy koponyába. De a sebészek mindig is magabiztos bagázs voltak. Többnyire tudjuk mit csinálunk és ha nem, akkor úgy teszünk. Bátran megyünk idegen terepre. Kitűzzük a zászlónkat és dirigálni kezdünk másoknak. Felpezsdítő és riasztó is.

Szeretjük azt hinni, hogy nem félünk. És szívesen fedezünk fel új helyeket és szerzünk új élményeket. De a helyzet az, hogy folyamatosan rettegünk. Talán a félelem a vonzalom része. Valaki horror filmeket néz, mi pedig felvágunk dolgokat és a sötét mélybe ugrunk. De végülis nem a szörnyűségeket akarjuk hallani. Ha van italunk, barátunk és 45 percünk. Az egyszerű napok uncsik. Egy kisebb katasztrófa, na arról érdemes beszélni!”

Grace klinika