Grace klinika 5/24 – Most vagy soha

„Az orvosok sokat gondolnak a jövőre. Tervezgetik. És dolgoznak érte. De egy ponton rá kell jönnünk, hogy az életünk a jelenben zajlik. Nem az orvosi után, nem a rezidens évek után, hanem most. Itt és most. Egy perc alatt lemaradhatsz róla.

Kimondtad? Szeretlek. Nem akarok nélküled élni. Megváltoztattad az életem. Kimondtad? Tervezd el. Legyen célod. Haladj afelé. De olykor olykor nézz körül és szippantsd be. Mert most van itt. És holnapra semmivé válhat.”

Grace klinika

Stanley Keleman a tudatosságról

„Ahhoz, hogy az emberből legyen valaki, először is tudatossá kell válnia. Ahhoz, hogy tudatossá váljunk, először is fel kell állnunk, vagy késztetést kell éreznünk rá. Ahhoz, hogy felálljunk, először is meg kell találnunk a talajt, amely formálja a testünket. Ehhez ki kell alakítanunk a talajt, amely formálja a testünket. Ehhez ki kell alakítanunk olyan attitűdöket, amelyek segítenek rendszerezni az életünket.”

Stanley Keleman

Született feleségek 8/15 – Segítség

„Ami a gyereknevelést illeti Lynette Scavo hozzá volt szokva ahhoz, hogy a problémákat segítség nélkül oldja meg. A férje gyakran járt el üzleti utakra, vagy rohant el fontos megbeszélésekre, vagy surrant ki 1-1 golf partira. De attól, hogy hozzá volt szokva, hogy mindent egyedül csinál. Ez nem feltétlenül volt ínyére.

Igen, vannak amikor mindannyiunknak jól jönne egy kis segítség. Amikor nagylelkűségünkért kegyetlenség a fizetség. Amikor a viselkedésünk megbánással tölt el. És amikor a jövőnk rémisztően bizonytalanná válik. Ugyanakkor vannak olyanok is, akiken már nem lehet segíteni. És akik nem hagynak maguk után mást, csak pusztulást.”

Bosszú 3/14 – Az elme

„Az összes fegyver közül, amivel csatába indulunk az elme a leghatásosabb. Minden ösztönünk és tudásunk kulcsa. Segít megkülönböztetni a barátot az ellenségtől, a szeretetet a gyűlölettől. De még ha ez a fegyver hibás is, nem maradsz védtelen, mert az elme ha nem ép, még veszélyesebb. És nincs rá garancia, hogy következő áldozatként nem magát választja.”

Bosszú