Gyilkos elmék 4/5 – zulu közmondás a bőségről és az éhségről

„A bőség nyugton marad, csak az éhség vándorol.”

zulu közmondás

Michael Schophaus az életről

„Csak azt kell tenni, ami fontos, csak azt kell szeretni, akit szeretni akar az ember, és az ég szerelmére, nem szabad jelentéktelen dolgokra fecsérelni az időt. Ahhoz túl rövid az élet.”

Michael Schophaus

Született feleségek 8/19 – Tervek

„Van az úgy, hogy bármilyen alaposan is tervezünk, a dolgok nem úgy alakulnak mint ahogy elvártuk. A makulátlan hírnéven folt eshet. A tiszta és világos magyarázat összezavarodhat. Az eszményi rend szanaszét hullhat egy villanás alatt. És lehet, hogy végül egy valaki fizet a bűnért, amiről mindenki azt gondolta, hogy közös volt.

Igen, mindannyian szövünk terveket az életben. De terveink néha nem úgy alakulnak mintahogy elvártuk. Segítő szándékunkkal csak ártunk egy kapcsolatnak. Kísérletünkkel, hogy utána nyúljunk a másiknak csak még messzebb taszítjuk. Azzal, hogy leásunk a múltba lehet, hogy a jelenünket gazdagítjuk. Ám vannak olyanok is, akik nem hajlandók lemondani a terveikről akármilyen rosszul is alakuljanak.”

Született feleségek

Grace klinika 10/21 – A döntésről

„Az elmúlt 20 évben az orvosok egyik legfontosabb eszközévé az algoritmus vált. A beteg panasza bekerül egy dobozba és egy képlet segít eldönteni, mi a következő lépés. De mi van ha a panasz nem fér bele egy dobozba. Hááát hirtelen magunkra maradtunk váratlanul ezernyi választási lehetőséggel.

Szóval mit csinálunk? Hogyan döntünk? Ha ott maradunk a sötétben. Mi a biztosíték rá, hogy nem követjük el a legnagyobb hibát valaki életében? Becsukjuk a szemünket, kizárunk mindent és mindenkit magunk körül. Imádkozunk, hogy a belső hangnak igaza legyen. Mert ha már döntöttünk, többé már nincs visszaút.”

Grace klinika

Grace klinika 9/5 – Küzdelmes napok

„Néha a dolgok kicsúsznak a kezeid közül. Nem tudsz változtatni rajtuk. Nem tudod kedvedre formálni őket. Nem számít, hogy már 45 perces késésben vagy. Még nem fésülködtél meg, még reggelit sem csináltál és éppen agyvérzést kapsz miközben csak ülsz, haldokolsz, haldoklasz belülről.

Lélegezzen Dr Yang. Ne legyen durva. Az csak álca. A mai nők nem bájosok, az a természet megsértése. A középszerű orvosok árnyékban érzik magukat, majd a közelében. Ne kisebbítse magát miattuk. Ne keressen itt barátokat. Úgysem fog találni. Itt nincs olyan ember, aki képes lenne magát megérteni. Ne is reménykedjen. Ha szerencsés egy nap, ha már öreg és ráncos, mint én talál egy ifjú orvost, aki a hivatásán kívül nem tisztel semmit. És tanítja őt, mint én magát. Addig olvasson egy jó könyvet. Magában van nagyság Dr Yang, ne okozzon csalódást.”

Grace klinika