Született feleségek 1/8 – a bűn

„Van egy széles körben olvasott könyv, amiben az áll, hogy mind bűnösök vagyunk. Na persze nem mindenki érez bűntudatot a kilengései miatt. Velük ellentétben vannak, akik többet vállalnak magukra, mint ami őket terheli. Mások a gyöngédség apró cselekedeteivel csitátjuk lelkiismeretfurdalásukat. Megint mások azzal, hogy azt mondogatják, hogy tettük jogos volt. Végül vannak, akik egyszerűen megesküsznek, hogy ezentúl jók lesznek és megbocsátásért könyörögnek. Imáik néha meghallgattatásra találnak.”

Született feleségek

Grace klinika 7/17 – Szabályok

„Renegátok. Szabályszegők. Szikés gengszterek. Így szeretünk gondolni magunkra. Piszok jónak hisszük magunkat. Szexinek. A baj csak az, hogy ez nem teljesen igaz. Legbelül szabálykövetők vagyunk. Birkák. Nem szegjük meg a protokollt. A-tól z-ig betartjuk. Mert ha nem követjük a protokollt a betegeink meghalnak és nem leszünk többé piszok jók. Csak piszkok.

Ez minden orvos dilemmája. Biztonsági játékosnként kövessük a protokollt. Vagy kockáztassunk és alkossunk újat. A kockázat járhat sikerrel, de kudarccal is. Időnként akkor is szembe kell szállnunk a rendszerrel, nagyot ugrani. És ha megvan az áhított végeredmény, az a világ legjobb érzése. De ha nincs?”

Grace klinika

Nelson Mandela – önismeret

„Nincs annál megdöbbentőbb élmény, mikor valaki olyan helyre tér vissza, amit valaha nagyon jól ismert, és rájön, hogy a hely semmit, ő maga viszont rengeteget változott.”

Nelson Mandela